Chakrastenen zijn stenen die geassocieerd worden met de verschillende chakra’s in het menselijk lichaam. Deze stenen worden vaak gebruikt door mensen die geïnteresseerd zijn in alternatieve geneeswijzen en energiebalans. In dit blog zal ik wat meer informatie geven over de chakra’s en de bijbehorende stenen.

Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor verschillende aspecten van ons fysieke, mentale en spirituele welzijn. Er zijn zeven hoofdchakra’s die zich bevinden langs de wervelkolom, vanaf de basis van de ruggengraat tot aan de kruin van het hoofd. Elke chakra heeft zijn eigen kleur, element, emotie en functie.

De zeven chakra’s zijn:

 1. Wortelchakra (rood): Het wortelchakra bevindt zich aan de basis van de ruggengraat en staat voor onze verbinding met de aarde. Het helpt ons ons gegrond te voelen en veiligheid en stabiliteit te ervaren.

 2. Sacraalchakra (oranje): Het sacraalchakra bevindt zich net onder de navel en staat voor creativiteit, plezier en seksualiteit. Het helpt ons onze emoties te uiten en ons gevoel van plezier en genot te vergroten.

 3. Zonnevlechtchakra (geel): Het zonnevlechtchakra bevindt zich net boven de navel en staat voor onze wilskracht, eigenwaarde en zelfvertrouwen. Het helpt ons onze persoonlijke kracht te ontwikkelen en ons doelen te bereiken.

 4. Hartchakra (groen): Het hartchakra bevindt zich in het midden van de borst en staat voor liefde, mededogen en verbinding met anderen. Het helpt ons onze emoties te uiten en ons hart te openen voor anderen.

 5. Keelchakra (blauw): Het keelchakra bevindt zich in de keel en staat voor communicatie en expressie. Het helpt ons ons eigen standpunt te verwoorden en onze creativiteit en intuïtie te uiten.

 6. Derde oogchakra (indigo): Het derde oogchakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen en staat voor onze intuïtie, verbeelding en helderziendheid. Het helpt ons ons hogere bewustzijn te ontwikkelen en ons innerlijk weten te vergroten.

 7. Kruinchakra (paars): Het kruinchakra bevindt zich bovenop het hoofd en staat voor onze spirituele verbinding met het universum. Het helpt ons ons bewustzijn te verruimen en ons te verbinden met onze hogere zelf.

Chakrastenen zijn stenen die geassocieerd worden met elk van de zeven chakra’s. Elke steen heeft zijn eigen eigenschappen en energieën die overeenkomen met de eigenschappen en energieën van de bijbehorende chakra. Door deze stenen te gebruiken, kunnen mensen hun chakra’s in balans brengen en hun algehele welzijn verbeteren.

Hieronder vind je een lijst van enkele veelvoorkomende chakrastenen en hun eigenschappen en energieën die overeenkomen met de bijbehorende chakra:

 1. Wortelchakra (rood):
 • Rode jaspis: aardend, stabiliserend, kalmerend, versterkt de wilskracht en het uithoudingsvermogen, geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid.
 • Granaat: verhoogt de vitaliteit, verbetert de bloedcirculatie, geeft kracht en moed, helpt bij het loslaten van negatieve emoties en stress.
 1. Sacraalchakra (oranje):
 • Carneool: stimuleert creativiteit, passie en seksualiteit, bevordert positieve emoties en zelfvertrouwen, helpt bij het loslaten van oude patronen.
 • Citrien: verhoogt het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, helpt bij het loslaten van negatieve emoties en overtuigingen, verbetert de concentratie en helderheid.
 1. Zonnevlechtchakra (geel):
 • Gele calciet: verhoogt de mentale helderheid en concentratie, bevordert positieve emoties en zelfvertrouwen, geeft energie en vitaliteit.
 • Citroenkwarts: versterkt de wilskracht en het zelfvertrouwen, bevordert helderheid en positieve emoties, helpt bij het loslaten van negativiteit en stress.
 1. Hartchakra (groen):
 • Rozenkwarts: bevordert liefde, mededogen en vergeving, helpt bij het helen van emotionele wonden, bevordert harmonie en balans.
 • Groene aventurijn: bevordert harmonie en balans, helpt bij het loslaten van negativiteit en stress, versterkt het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.
 1. Keelchakra (blauw):
 • Sodaliet: helpt bij het verwoorden van eigen standpunten, bevordert communicatie en expressie, versterkt de intuïtie en het verbeeldingsvermogen.
 • Aquamarijn: versterkt de communicatievaardigheden en het expressievermogen, bevordert zelfexpressie en creativiteit, helpt bij het loslaten van negativiteit en stress.
 1. Derde oogchakra (indigo):
 • Amethist: versterkt de intuïtie en het verbeeldingsvermogen, bevordert helderheid en mentale rust, helpt bij het loslaten van negativiteit en stress.
 • Fluoriet: versterkt het hogere bewustzijn en de intuïtie, bevordert mentale helderheid en concentratie, helpt bij het loslaten van negatieve emoties en stress.
 1. Kruinchakra (paars):
 • Bergkristal: versterkt de spirituele verbinding met het universum, bevordert helderheid en mentale rust, helpt bij het loslaten van negatieve emoties en stress.
 • Amethist: versterkt de spirituele verbinding met het universum, bevordert helderheid en mentale rust.

neem ook eens een kijkje bij onze edelstenen

https://misskleurrijkeenergie.nl/shop

 

KLEURRIJKE GROETJES DENISE