eeenen. Kleurrijk drinken is niet alleen een lust voor het oog, maar het kan ook tal van voordelen hebben voor onze gezondheid en ons welzijn. Hier zijn enkele voordelen van kleurrijk drinken:

 1. Het kan ons hydrateren: Kleurrijk drinken kan ons helpen gehydrateerd te blijven en ons lichaam te voorzien van de benodigde vloeistoffen om goed te functioneren. Het drinken van water met fruit- en groentesmaken kan ook een aangename manier zijn om gehydrateerd te blijven, zonder toegevoegde suikers of kunstmatige zoetstoffen.

 2. Het kan ons immuunsysteem versterken: Kleurrijk drinken kan ons lichaam voorzien van vitamines, mineralen en antioxidanten die ons immuunsysteem kunnen versterken. Bijvoorbeeld, drankjes met bessen, kiwi’s of sinaasappels bevatten veel vitamine C, wat ons lichaam helpt om ziektes te bestrijden.

 3. Het kan ons helpen bij het afvallen: Kleurrijk drinken kan ons helpen bij het afvallen omdat veel drankjes met fruitsmaken minder calorieën bevatten dan frisdranken en vruchtensappen met toegevoegde suikers. Bovendien kunnen ze ons helpen om onze zoetekauw te bevredigen zonder onze calorie-inname te verhogen.

 4. Het kan ons humeur verbeteren: Kleurrijk drinken kan ons humeur verbeteren omdat kleuren onze emoties kunnen beïnvloeden. Het drinken van drankjes met warme, heldere kleuren zoals oranje, geel of rood kan ons een gevoel van energie en opwinding geven, terwijl koelere kleuren zoals groen en blauw ons kunnen helpen om te ontspannen en ons kalmeren.

 5. Het kan ons een gevoel van voldoening geven: Kleurrijk drinken kan ons een gevoel van voldoening geven omdat het ons lichaam voorziet van de voedingsstoffen die het nodig heeft. Wanneer we ons lichaam voeden met gezonde drankjes, voelen we ons beter en hebben we meer energie om onze dagelijkse taken uit te voeren.

Kortom, kleurrijk drinken kan ons op verschillende manieren ten goede komen, van het versterken van ons immuunsysteem tot het verbeteren van ons humeur en ons helpen bij het afvallen. Door te kiezen voor drankjes met natuurlijke ingrediënten en kleurstoffen, kunnen we ons lichaam de voedingsstoffen geven die het nodig heeft om gezond en sterk te blijven.

Hier zijn enkele manieren waarop kleurrijk drinken ons kan beïnvloeden:

 1. Rood: Rode drankjes, zoals bessen- of kersenlimonade, kunnen ons energie geven en ons doen denken aan passie en opwinding.

 2. Geel: Gele drankjes, zoals citroenlimonade, kunnen ons opvrolijken en ons een gevoel van geluk en optimisme geven.

 3. Oranje: Oranje drankjes, zoals sinaasappelsap, kunnen ons doen denken aan zonsondergangen en warme zomeravonden. Ze kunnen ons een gevoel van comfort en ontspanning geven.

 4. Groen: Groene drankjes, zoals groene thee of matcha latte, kunnen ons doen denken aan natuur en frisheid. Ze kunnen ons een gevoel van kalmte en balans geven.

 5. Blauw: Blauwe drankjes, zoals blue curaçao, kunnen ons doen denken aan de oceaan en ons een gevoel van rust en kalmte geven.

 6. Paars: Paarse drankjes, zoals druivensap of bosbessenlimonade, kunnen ons een gevoel van luxe en verfijning geven.

Kortom, kleurrijk drinken kan ons op verschillende manieren beïnvloeden en ons humeur en emoties beïnvloeden op basis van de associaties die we hebben met de verschillende kleuren.

Wil jij meer kleur drinken ? ik daag je uit om de challenge meer energie door kleur te doen en elke dag niet alleen kleurrijk te drinken maar ook eten en kleurrijke kleding te dragen. 

 

Bestel de weekchallenge via onderstaande link 

https://misskleurrijkeenergie.nl/product/7-dagen-programma-week-1/

 

Kleurrijke GROETJES DENISE