Edelstenen zijn prachtige natuurlijke creaties die ons kunnen helpen bij onze spirituele en emotionele reis. Het is echter belangrijk om te onthouden dat edelstenen energieën opnemen en vasthouden, wat betekent dat ze af en toe moeten worden gereinigd om hun kracht en positieve invloed te behouden. In deze blog zullen we bespreken hoe je edelstenen kunt reinigen.

Waarom edelstenen reinigen?

Zoals eerder vermeld, kunnen edelstenen energieën opnemen en vasthouden. Dit kan van invloed zijn op de werking en kracht van de steen. Als je een edelsteen voor het eerst koopt, kan het zijn dat deze al energieën bevat die niet passen bij wat jij nodig hebt. Daarom is het belangrijk om de edelsteen te reinigen voordat je deze gebruikt.

Daarnaast kan het gebruik van edelstenen in verschillende situaties, zoals meditatie of heling, ervoor zorgen dat de steen negatieve energieën opneemt. Door de edelsteen regelmatig te reinigen, kun je deze energieën verwijderen en de kracht van de steen behouden.

Hoe edelstenen te reinigen

Er zijn verschillende methoden om edelstenen te reinigen, dus kies de methode die het beste bij jou past.

  1. Water

Water is een van de eenvoudigste en meest gebruikte methoden om edelstenen te reinigen. Houd de steen onder stromend water en visualiseer dat alle negatieve energieën worden weggespoeld. Je kunt de steen ook in een kom met water leggen en deze buiten in de zon of maanlicht zetten om op te laden.

Het is echter belangrijk om te weten dat sommige edelstenen, zoals seleniet en malachiet, niet tegen water kunnen en beschadigd kunnen raken. Raadpleeg daarom altijd een deskundige voordat je deze stenen onder water reinigt.

  1. Rook

Rook van witte salie, ceder of palo santo kan worden gebruikt om edelstenen te reinigen. Houd de steen boven de rook en visualiseer dat alle negatieve energieën worden weggebrand. Zorg ervoor dat je de rook niet te dicht bij de steen houdt, omdat sommige edelstenen beschadigd kunnen raken door hitte.

  1. Aarde

Graaf een gat in de grond en leg de edelsteen erin. Bedek de steen met aarde en laat deze een dag of langer rusten. Dit zal de edelsteen helpen om te aarden en de negatieve energieën af te voeren.

  1. Zout

Leg de edelsteen in een kom met zeezout en laat deze een paar uur of een nacht rusten. Het zout absorbeert de negatieve energieën en reinigt de steen. Het is belangrijk om op te merken dat sommige edelstenen, zoals opaal en turkoois, beschadigd kunnen raken door zout. Raadpleeg daarom altijd een deskundige voordat je deze stenen onder zout reinigt.

 Neem eens kijkje in onze shop voor de leukste edelstenen

https://misskleurrijkeenergie.nl/shop/

 

KLEURRIJKE GROETJES DENISE