Kleurrijke challenge

 

Waarom geven kleuren energie?

Weet je waarom kleuren zo’n energieke vibe hebben? Nou, het zit zo: kleuren zijn eigenlijk lichtgolven die een elektromagnetische straling uitzenden. Maar dat is nog niet alles. Als die lichtgolven onze ogen bereiken, worden ze omgezet in elektrische signalen die naar ons brein worden gestuurd en voilà! Daar is ons kleurrijke perceptiefeestje.

Maar niet alle kleuren zijn gelijk gecreëerd – ze hebben allemaal verschillende golflengtes en frequenties die ons lichaam en geest op verschillende manieren kunnen beïnvloeden. Sommige kleuren, zoals het heldere en levendige rood, oranje en geel, kunnen ons een gevoel van energie en opwinding geven. Terwijl koelere kleuren zoals blauw, groen en paars ons juist een gevoel van kalmte en ontspanning kunnen bezorgen.

Maar wist je dat kleuren ook op emotioneel en psychologisch niveau energie kunnen hebben? Jawel! Sommige studies suggereren dat bepaalde kleuren ons humeur kunnen verbeteren, onze concentratie kunnen verhogen en zelfs onze fysieke prestaties kunnen verbeteren. Dus als je ooit het gevoel hebt dat je energielevel laag is, kijk dan eens om je heen en zoek die kleuren op die jouw batterij weer kunnen opladen!

Wist je dat kleurrijk eten niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook voor je innerlijke Picasso? Het eten van groenten en fruit in alle kleuren van de regenboog kan je humeur opvrolijken en je mentale energie een boost geven. Het is als een feestje in je mond en een dansfeestje in je hersenen!

En als je denkt dat kleurrijk eten alleen maar flauwekul is, denk dan nog eens goed na. Groene groenten zoals broccoli zijn niet alleen rijk aan voedingsstoffen, maar kunnen ook helpen om je ijzeren wilskracht te behouden wanneer je je door die lastige deadline heen werkt. En als je behoefte hebt aan een vitamine C-boost, ga dan voor die knaloranje wortels of sappige sinaasappels. Niet alleen geven ze je energie, maar ze helpen ook om dat huidje van je te beschermen tegen vrije radicalen.

Dus waar wacht je nog op? Maak van je bord een schilderij en eet de regenboog! Je zult je niet alleen beter voelen, maar ook creatiever worden. Wie weet, misschien word je wel de nieuwe Picasso van de keuken.

Wauw, kleurrijke kleding dragen is als het drinken van een energiedrankje zonder de cafeïne-crash achteraf! Het is wetenschappelijk bewezen dat kleuren een groot psychologisch effect hebben op ons, en het dragen van de juiste kleuren kan ons humeur en zelfvertrouwen een flinke boost geven. Als je bijvoorbeeld behoefte hebt aan wat pit en opwinding, dan zijn rode, oranje en gele kleuren jouw go-to. Maar als je liever chillt en relaxt, dan kun je beter gaan voor blauwe, groene of paarse tinten. Het dragen van kleuren die passen bij je persoonlijkheid en stemming is als het aantrekken van een superheldenpak – het geeft je dat extra gevoel van kracht en zelfvertrouwen!

En alsof dat nog niet genoeg is, kleurrijke kleding kan ook een positieve invloed hebben op hoe anderen ons waarnemen. Dus als je wilt dat mensen jou zien als een vrolijke en optimistische persoon, trek dan je felgekleurde outfit aan. Maar als je een meer serieuze en professionele indruk wilt maken, kies dan voor gedempte kleuren. Dus gooi die saaie, zwarte outfits maar uit je kledingkast en omarm de regenboog! Want kleurrijke kleding is niet alleen energiek, het maakt ook nog eens duidelijk wie je bent en wat je wilt uitstralen.

Oh jongens, laten we het hebben over bewegen! Je weet wel, dat ding waarbij je je lichaam van de bank af moet slepen en jezelf in beweging moet zetten? Ja, dat ding. Maar wacht even, voordat je meteen wegklikt, luister eerst even naar me. Want wist je dat bewegen eigenlijk meer energie geeft dan het kost?

Ja echt, het is waar! Ik weet dat het klinkt als een of andere rare wetenschappelijke formule, maar het is eigenlijk heel simpel. Door te bewegen krijg je namelijk meer zuurstof in je lichaam en dat zorgt voor een boost in je energieniveau. En ik bedoel niet alleen de energie die je nodig hebt om te bewegen, maar ook de mentale energie die je nodig hebt om je dag door te komen.

Dus als je jezelf moe voelt en het lijkt alsof je nergens meer zin in hebt, probeer dan eens wat te bewegen. Ga wandelen, fietsen, dansen, sporten, wat dan ook! Je zult versteld staan van hoeveel meer energie je zult hebben als je klaar bent.

En als je nou echt geen zin hebt om te bewegen, bedenk dan eens hoeveel energie het kost om de hele dag op de bank te zitten en naar Netflix te kijken. Dat is pas vermoeiend! Dus kom op, laat die luie kont van de bank af en ga bewegen! Het zal je meer energie geven dan je ooit had gedacht.

denise
Wat kun je verwachten van dit programma?

Een e-book met recepten, weetjes, leuke opdrachten die prima te doen zijn qua tijd. Voor elke dag is er een programma gemaakt die je in het e-book kunt vinden. Je krijgt elke dag een motivatiemail en dit zal starten vanaf de maandag wanneer jij wilt beginnen. Er is een online facebookcommunity voor support en vragen.

Wat verwacht ik van jou?
Dat je vol enthousiasme aan dit programma werkt. Zoveel mogelijk alle recepten uitprobeert, opdrachten uitvoert en informatie leest. Op deze manier krijg je het beste resultaat.

Van een energieloos persoon naar een kleurrijk en bomvol energie.

Veel gestelde vragen

Kan ik het programma op mijn eigen tempo doen?

Het programma begint altijd op een maandag. Je krijgt dan vanaf die dag ook elke dag een motivatiemail. Als je de 7 daagse doet dan krijg je dus 7 dagen een motivatiemail en bij de 28 daagse dan krijg je 28 dagen een motivatiemail. Wil je het dus op eigen tempo doen of op een andere dag starten dan is dat uiteraard geen probleem dan kijk je gewoon even in je mailbox naar de desbetreffende dag die aan bod is van de motivatiemails. Bijvoorbeeld: Je wil woensdag starten. Dan kijk je in je e-book naar dag 1 en in je mailbox zoek je motivatiemail dag 1 .

Hoelang per dag heb ik nodig voor het programma?

Het hangt per gerecht af hoe lang je ervoor nodig hebt om het te bereiden maar de meeste gerechten zijn snel en makkelijk te maken.

De opdrachten voor bewegen en ontspannen zijn korte opdrachten. Denk aan een paar minuten tot max. 15 min per dag.

Om je kleurrijke kleding per dag te kiezen daar zul je vast net zoveel tijd voor nodig hebben als normaal en wie weet ietsepietsje langer omdat je geen keuzes kan maken.

Kan ik per week betalen?

Je kunt het programma per week aanschaffen of je kunt in één keer het 28 dagen programma volgen.

Wanneer start het online programma?

Het programma start op de eerst volgende maandag. Wil je a.s. maandag starten zorg dan dat je op zondag besteld hebt!